advertentie
  • Schiedam

Van naakte poppen tot Golden Retrievers: Schiedammers vertellen over hun pakjesavonden

Nog één nachtje slapen en dan is het eindelijk zover, pakjesavond! Op de verjaardag van de goedheiligman mogen we net als ieder jaar de cadeaus uitpakken waar we het hele jaar van hebben gedroomd. Sinterklaas lijkt meer in trek dit jaar en schakelt daarom diverse hulpjes in.

Ilse Siegel

door Ilse Siegel

maandag 04 december 2023 19:20

“Maar dat mag niet zomaar, enkel de besten mogen hem ondersteunen”, vertelt hulpsint Hans. De sint en zijn pieten komen vaak langs om andere kleding op te halen. “Tijdens een van zijn bezoeken vertelde Sinterklaas dat het wel steeds lastiger wordt om alle namen te onthouden.’’ Omdat de sint zo veel voor ons doet dit vragen wij ook aan Schiedammers wat zij zouden schenken aan de goedheiligman als de rollen omgedraaid zouden zijn. “Ik zou hem een bromfiets geven, dat is wat comfortabeler dan een paard’’, legt een man uit.

De hulp sinten zijn druk bezig geweest met voorbereidingen treffen zodat ook dit jaar 5 december goed gevierd kan worden. “Wij merken dat er dit jaar meer interesse is in Sinterklaas. “ Dat de feestdag zo leeft onder de Schiedammers is niet te missen in de Gorzen, waar wij een ultrafan, die zich verkleedde in Sintkleding, aantreffen.

Ook vroegen wij Schiedammers naar het meest onvergetelijke cadeau dat zij uitpakten. “Ik kreeg altijd van Sinterklaas een ‘naakte’ pop, mijn moeder maakte dan zelf kleding. Dat zijn natuurlijk dierbare herinneringen”, legt de Schiedamse uit. ‘’Ik heb ooit een trapfiets gekregen, dat vond ik geweldig’’ vertelt een voorbijganger met glunderende ogen. Maar ondanks de Schiedammers die alles kregen waar zij van droomden zoals een Golden Retriever, zijn er ook wensen die van de stoomboot zijn gevallen. “Ik kreeg op mijn vierde een pop en ik heb een hekel aan poppen. Maar tot de dag van vandaag heb ik ‘m nog”, legt de vrouw lachend uit.