advertentie
  • Vlaardingen

Vlaardingers kunnen gewoon knallen met oud en nieuw: ‘Verbieden heeft nu geen nut’

In tegenstelling tot Schiedam en Rotterdam kiest de gemeente Vlaardingen niet voor een lokaal afsteekverbod voor vuurwerk. De gemeente volgt het landelijk beleid en dus mag er tussen 31 december 18:00 uur en 1 januari 02:00 uur vuurwerk worden afgestoken. Wel zijn er, net als vorig jaar, zes vuurwerkvrije zones aangewezen.

Vlaardingers kunnen gewoon knallen met oud en nieuw: ‘Verbieden heeft nu geen nut’
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

dinsdag 05 december 2023 14:18

“We doen het zo, omdat een lokaal afsteekverbod geen nut heeft als je landelijk nog steeds vuurwerk kan kopen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “Dat is afgelopen jaarwisseling ook wel aangetoond in onder andere Rotterdam.” De gemeente is ook niet bang dat mensen uit Schiedam en Rotterdam naar Vlaardingen komen om vuurwerk af te steken. “De meeste mensen vieren de jaarwisseling graag in de eigen omgeving.”

Op zes plekken in Vlaardingen is het afsteken van vuurwerk wél verboden. Winkelcentra De Loper, Holiërhoek, het Veerplein en het Liesveld zijn allen vuurwerkvrije zones. Ook in de omgeving van Stadsboerderij Holywood, Dierenweide het Hof en Hospice De Margriet mag er geen vuurwerk worden afgestoken. Deze laatste drie omgevingen zijn strikt afgebakend op een kaart, maar zijn volgens de gemeente lastig te handhaven. “We hebben niet de capaciteit om naast iedereen te gaan staan in die zones, maar bij een heterdaad worden mensen uiteraard beboet.”

vuurwerkvrije zones 1024x238

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.