advertentie
  • Vlaardingen

Geen vreugdevuur in Vlaardingen, wel feest: ‘Door ons harde werk mogen we toch een klein feestje geven’

In de Vlaardingse marktbuurt was het vroeger met Oud & Nieuw altijd feest. Een hoop mensen, een biertje en de welbekende traditie: het vreugdevuur. Dat gaat al een paar jaar niet meer door, dat komt omdat het de gemeente dit te gevaarlijk vindt. “Ondanks ons harde werk, mogen we helaas geen vreugdevuur bouwen. Wel mogen we gelukkig een feest geven met gezellige muziek en activiteiten”, geeft Ron Meijer van organisatie Marktbuurt outdoor aan.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

dinsdag 05 december 2023 18:11

De organisatoren hadden verwacht dat ze nog één keer de kans kregen om te laten zien dat het vreugdevuur helemaal niet gevaarlijk is. “We willen gewoon een goede samenwerking met de gemeente, brandweer en de politie. Als dat allemaal geregeld kan worden, dan zie ik geen reden om het vreugdevuur niet door te laten gaan”, aldus Ron Meijer.

Het vreugdevuur in Vlaardingen was een jaarlijkse traditie. “Als je hier aankwam op 31 december, dan zag je een paar meter hoge stapel van kerstbomen en pallets. Als dat om twaalf uur de fik in vloog, dan kreeg je echt een moment van trots. Dat gaf mij wel kippenvel”, zegt Ron Meijer.

Biertje en muziek

Toch staan de organisatoren niet stil, zij organiseren in ieder geval verschillende activiteiten. Voor kinderen is er overdag een springkussen en kan er geknutseld worden. S ’avonds is er live muziek en zal er een biertje gedronken worden om het nieuwe jaar te vieren.

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.