advertentie
  • Schiedam

Meer dan een kilometer aan lampjes verlichten de Grote Markt tijdens Lichtjesavond

Lichtjesavond, de Schiedamse aftrap van de kerstperiode, vindt deze zaterdag weer plaats. De voorbereidingen voor de iconische avond zijn nog in volle gang. “Het is een moment dat iedereen bij elkaar komt op de Grote Markt en het feest van het licht viert”, vertelt presentatrice Anne Rats.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 06 december 2023 16:48

Frenk Kok is met zijn team druk in de weer om het versieren van de kerstboom op tijd af te krijgen. “We zijn al twee dagen bezig met het optuigen van de boom, maar gelukkig zit het weer mee.” Volgens Kok gaat er 1.360 meter aan lampjes in en hangen er straks 250 kerstballen in de boom.

Ook Anne Rats is druk met het oefenen van haar teksten. “Ik kom samen met de burgemeester het bordes aflopen en heet iedereen dan van harte welkom.” Rats presenteert de Lichtjesavond al sinds 2017. “Het is een iconisch feest, waarbij we stil staan bij dat we hier in vrede mogen leven.”

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN