advertentie
  • Schiedam

Grote gele stippen rondom station Schiedam-Centrum: ‘Ze zijn niet echt lelijk, maar ik zie nergens waarvoor ze er zijn’

Donderdag opent wethouder Antoinette Laan een gelestippenroute rondom station Schiedam-Centrum. Samen met directeur Anne de Haij van het Stedelijk Museum Schiedam zet wethouder Laan de laatste stip onder het viaduct aan de Overschieseweg.

Sam Brinkman

door Sam Brinkman

woensdag 06 december 2023 17:34

De stippenroute leidt vanaf Schiedam-Centrum onder andere naar Pathé, de P+R Schiedam en naar de binnenstad, maar voor nu zijn de stippen alleen richting Pathé te volgen. Volgens wethouder Antoinette Laan is de route de eerste stap om de omgeving aangenamer te maken voor bezoekers én bewoners.

“Persoonlijk vind ik het er een beetje knullig uit zien”, zegt één van de voorbijgangers als eerste reactie op de gele stippen. Een andere voorbijganger vindt het bijzonder, maar snapt niet wat het moet betekenen. Een ander sluit zich hierbij aan. “Ze zijn niet echt lelijk, maar ik zie nergens waarvoor ze er zijn.”

De stippen zijn geïnspireerd op een expositie die momenteel bij het Stedelijk Museum Schiedam tentoongesteld wordt van de Japanse kunstenaar Yayoi Kusama.