advertentie

Sloopkogel gaat na jaar wachten weer zwaaien door voormalige 'Grootslagerij Rijnmond'

Het pand op de hoek van de Nicolaas Beetsstraat en de Rembrandlaan ligt er nu half afgebroken bij. Vorig jaar werden de sloopwerkzaamheden na een paar weken stilgelegd vanwege funderingswerkzaamheden in de panden ernaast. Nu worden de werkzaamheden weer hervat. Het pand staat inmiddels al zeventien jaar leeg.

Sloopkogel gaat na jaar wachten weer zwaaien door voormalige 'Grootslagerij Rijnmond'
Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

woensdag 06 december 2023 18:03

De voorbereidingen van de hernieuwde sloop zijn in volle gang laat ‘van Mol Sloopwerken’ weten. Een precieze datum voor de sloop is nog niet bekend, maar een gedeelte van de Nicolaas Beetsstraat is nu wel al tot en met 30 maart volgend jaar afgesloten voor de komende sloopwerkzaamheden.

Ergernis

De buurt heeft jaren met ergernis naar het pand gekeken. Het pand heeft een voorgeschiedenis van lange gesprekken met voorgaande eigenaren en een petitie vanuit de buurtbewoners die opriep tot sloop. Halverwege vorig jaar kwamen alle betrokkenen tot de conclusie dat het pand met de grond gelijk moest worden gemaakt. Het oude slagerspand ziet er nu uit “alsof het uit een buitenwijk van Kiev afkomstig is”, aldus een voorbijganger toen.