advertentie

Ravage na explosie bij woning bekende crimineel

Om 03:00 uur ’s nachts werd de Woudhoek opgeschrikt door een enorme knal. Een explosie voor de deur bij een huis in de Heelmeesterstraat is een dag later het gesprek van de dag op straat. Het huis behoort namelijk toe aan René F., een bekende Schiedamse crimineel. Opvallend genoeg zit F. momenteel in de gevangenis.

redactie

door redactie

donderdag 07 december 2023 08:27

De schade aan de woning is enorm. Het plafond is uit de nis geblazen en de voorgevel van de woning is ontzet. Ook bij de buren is er stevige schade ontstaan door de schokgolf. Bij de explosie zijn twee auto’s beschadigd geraakt. De schrik zit er goed in bij de familie. Er raakte wonderwel niemand gewond. De burgemeester heeft de woning gesloten. Het sporenonderzoek is nog in volle gang. Het is nog niet duidelijk hoe lang het pand gesloten blijft.

“Deur stond te trillen in de sponning”

‘s Ochtends is de politie een buurtonderzoek aan het doen en op zoek naar camerabeelden. Over de oorzaak van de explosie is nog niks bekend. Buurtbewoners zaten rechtop in hun bed na de explosie. “De ramen waren aan het klapperen in het kozijn”, vertelt één buurtbewoner geschokt. Een andere buurtbewoner die een eind verderop woont dacht dat iemand hard stond aan te kloppen. “Maar door de klap stond de deur te trillen in de sponning.”

René F., de eigenaar van het huis, is geen onbekende in het criminele milieu. Zo werd F. in 2017 veroordeeld tot vier jaar cel voor het omkopen van een douanier in een grootschalige cocaïnesmokkelzaak. Die smokkel vond plaats in 2012 en 2013.

Momenteel wordt F. nog verdacht van het opdracht geven voor de vergismoord. Op nieuwjaarsdag 2014 werd Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs doodgeschoten. Zweekhorst werd door de moordenaar aangezien voor een criminele wijkbewoner. F., ontkent die opdracht te hebben gegeven.

In november van dit jaar hoorde F. een straf van 30 maanden tegen zich eisen, voor het leveren van grondstoffen voor het maken van drugs. Tijdens die zaak gaf de advocaat van F. aan dat zijn cliënt schoon schip wilde maken en een nieuw leven wil starten na het uitzitten van zijn straf. F. overleefde overigens in 2015 nog een aanslag op zijn leven. Hij sprong in een meer en trok zijn jas uit om de schutter op het verkeerde been te zetten. Schiedammer Jimmy R. kreeg tien jaar cel voor de mislukte liquidatiepoging.