advertentie
  • Schiedam

Mysterieuze gele stippen leiden naar SchieDistrict

De laatste stip van de gelestippelroute is gezet door wethouder Antoinette Laan en directeur Anne de Haij van het Stedelijk Museum Schiedam. ‘Er komen nieuwe ontwikkelingen achter het station, die we willen verbinden met het oude Schiedam’, vertelt Laan.

Sam Brinkman

door Sam Brinkman

donderdag 07 december 2023 16:31

De drie tot zes meter grote gele stippen zijn opvallend, maar voorbijgangers kijken er met grote vraagtekens naar. Het doel van de stippen lijkt nog niet bij iedereen bekend, vooral omdat de route alleen naar Pathé leidt. “Ze willen communiceren met Schiedammers maar wat ik jammer vind is dat dat niet helemaal overkomt.  Ik denk dat ze beter communiceren als ze woorden gebruiken die iets vertellen over waarom je deze kant op moet komen. Voor mij is nu nog niet helemaal helder waarom ik hier sta”, vertelt Margi Geerlinks, galeriehouder.

Het doel van de gelestippenroute is een eerste stap zetten om het gebied achter station Schiedam Centrum aantrekkelijker te maken. “In Schieveste worden straks drieduizend woningen gebouwd en in het Schiedistrict zijn we nu bezig om allerlei nieuwe bedrijven aan te trekken én oude bedrijven in nieuwe gebouwen te huisvesten”, aldus Laan.

De gele stippen zijn een link naar het Stedelijk Museum Schiedam waar nu een expositie is van de kunstenaar Yayoi Kusama. “Hier staan de stippen ook centraal, dit is een mooi moment om dat ook weer aan elkaar te koppelen.”

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN