advertentie
  • Vlaardingen

Bierbrouwerij Vulcaan na inbraak: ‘Wij schatten wel richting de tienduizend euro aan schade’

Het werk gaat weer door bij bierbrouwerij Vulcaan. In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 december werd er bij de brouwerij nog ingebroken. Er werden onder andere pinautomaten, geld en schroeftollen gestolen. Bedrijfsleider Guido de Jong is nog bezig met het verwerken van de inbraak. “Dat er iemand in je pand is en dat ze zo flauw zijn om dingen mee te nemen.”

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

donderdag 07 december 2023 18:59

In een bus met een vierkante laadbak achterop komt Guido aan bij de bierbrouwerij. Vandaag is hij druk met het bezorgen van de kerstpakketten, want het ‘werk gaat gewoon door’, volgens de bierbrouwer.

Toch kijkt hij even terug. “Ze hebben het hele pand doorzocht, boven hebben ze koffers en kasten opengedaan. Helaas hebben ze ook de sleutel van de kluis gevonden, daar hebben ze cash geld uitgehaald.” Verder werden er volgens Guido pinautomaten en schroeftollen meegenomen. Alles bij elkaar lopen de kosten volgens Guido hoog op. “Wij schatten wel richting de tienduizend euro aan schade.”

Crowdfunding

“Ik begreep dat er een crowdfunding is opgestart”, vertelt Guido toch wel met een lach op zijn gezicht. Hij vindt het fijn dat zoveel mensen aan de brouwerij denken. “Hoewel het negatief nieuws is komen uit alle hoeken reacties van mensen. Zoveel mensen die ook hun hulp aanbieden.”

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.