advertentie

Politie doet onderzoek naar verband tussen explosies Schiedam-West en Schiedam-Noord

Voor de tweede nacht op rij worden Schiedammers opgeschrikt door een explosie. In de nacht van woensdag op donderdag vond er een explosie plaats bij een huis in de Heelmeesterstraat. Afgelopen nacht was het raak bij een huis aan de Burgemeester van Haarenlaan. De politie doet nog onderzoek naar een eventueel verband tussen beide explosies.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 08 december 2023 13:18

De schade aan de woning aan de Haarenlaan is fors. Zo zit er een groot gat in de voordeur van de woning. Het huis aan de Heelmeesterstraat behoort toe tot René F., een bekende Schiedamse crimineel. Bronnen bevestigen aan SCHIE dat het huis aan de Haarenlaan aan zijn moeder toebehoort. De politie kan dit niet ontkrachten of bevestigen. “We zijn nog bezig met een onderzoek”, aldus de woordvoerder van Politie Eenheid Rotterdam.

F. vandaag veroordeeld

F. kreeg vandaag te horen dat hij de komende dertig maanden in de cel doorbrengt. Hij is veroordeeld voor betrokkenheid bij het optuigen van drugslab in onder andere Ooltgensplaat en Achthuizen op Goeree-Overflakkee. In die zaak heeft hij gezegd te weten dat hij op meerdere dodenlijsten staat. Daarom heeft F. met zijn verdediging procesafspraken met het Openbaar Ministerie gemaakt. Voor een iets lagere straf heeft F. beloofd niet in hoger beroep te gaan tegen zijn straf.

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN