advertentie

Ina Blans wordt in het licht gezet door Schiedam: ‘Wat ik doe, doe ik met mijn hart’

Al sinds ze het zich kan herinneren, helpt Ina Blans mensen die in de armoede zitten. Onder andere bij wijkcentrum de Erker werkt ze samen met vrijwilligers en zetten zich in voor de inwoners uit Schiedam-West. Ina Blans inzet voor de stad wordt, samen met die van negen andere Schiedammers, erkend met een fotoreportage en een speld van Schiedam Partners.

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

vrijdag 08 december 2023 17:50

Ina wordt in het licht gezet voor al het werk dat ze de afgelopen tien jaar met de Erker heeft weten neer te zetten. “We helpen mensen met schulden, we helpen mensen die wat voor probleem dan ook hebben. Omdat we laagdrempelig zijn komen de mensen eerder bij ons. Dan gaan we kijken of wij ze zelf kunnen helpen. Lukt dat niet, gaan we verder zoeken”, legt  Ina uit.

Bijzonder werk

Ina Blans reageerde terughoudend toen ze hoorde dat zij genomineerd was voor ‘S’DAM in het licht’. Want ze wilde de prijs niet voor haarzelf in ontvangst nemen. “Ik wil hem wel ontvangen. Maar niet als de persoon, maar voor al mijn vrijwilligers en voor alle mensen in de Erker die daar werken. Want we doen het met z'n allen.” Voor Ina voelt het werk wat ze doet als de normale gang van zaken. “Als ik er over nadenk en met andere er over praat, dan hoor je eigenlijk dat je heel bijzonder werk doet.”

Ina is genomineerd door een moeder van één van de vrijwilligers die bij de Erker werkt. Volgens Ina werken er veel mensen met 'een rugzakje' bij het wijkcentrum. Zij hebben daar echt hun plek gevonden. Dat Ina om die reden gevraagd is voor het project raakt haar diep. “Dat vind ik meer een eer, dan dat hele speldje vanavond met al die bobo’s.” vertelt Ina trots.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN