advertentie

Loodgietersbedrijf Vlaardingen weer slachtoffer van explosie, op steenworp afstand van explosie eerder in de week

Bij een flinke explosie in de Koninginnestraat is veel schade ontstaan. Begin van de avond ging er een explosief af bij het pand van een loodgieter. Opvallend genoeg vond er dinsdagavond ook al een explosie plaats in de Oostwijk, op nog geen vijftig meter van de loodgieter.

Loodgietersbedrijf Vlaardingen weer slachtoffer van explosie, op steenworp afstand van explosie eerder in de week
Foto: Omroep Vlaardingen
Philip van Es

door Philip van Es

vrijdag 08 december 2023 22:57

Of er een verband tussen de twee explosies is, kan nog niet gezegd worden. Na de explosie op dinsdagavond is er wel een camera geplaatst in de straat. Eerder dit jaar was de loodgieter ook al doelwit van ontploffingen. Toen werd tot tweemaal toe een pick-up truck van het bedrijf opgeblazen.

De schrik zit er goed in bij buurtbewoners die een stuk verderop staan. “Alweer hè”, doelt een buurtbewoner op de explosie eerder deze week. “Het was echt een enorme knal.” Veel buurtbewoners hebben de klap gehoord. “Het is maar goed dat er niemand liep.”

Bij buren in de omgeving van de loodgieter liggen de ruiten eruit. Een glaszetter is druk bezig de kapotte ramen af te timmeren. De politie doet nog onderzoek naar de zaak en of er verband is tussen eerdere explosies en deze.

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.