advertentie

Met lichtjes van hoop het jaar uit: de Buurtvrouw pakt cadeaus in

De decemberdagen komen er weer aan, knus binnen met familie en vrienden bij de haard, met warme chocolademelk en cadeaus. Voor sommige is de decembermaand juist pijnlijk of eenzaam. Speciaal voor die mensen worden er eindejaarsacties ondernomen. Zo worden er bij de Buurtvrouw in Schiedam-West door vrijwilligers cadeaus ingepakt voor kinderen in armoede.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

zaterdag 09 december 2023 14:40

Het is een drukke boel in een van de lokalen in het oude schoolgebouw, waar de Buurtvrouw is gevestigd. “We hebben twee mensen die de cadeaus inpakken, iemand die zakjes met chocola vult en iemand die de tassen met cadeaus vult”, vertelt oprichter Miranda Pol.

De cadeaus gaan dus naar Schiedamse gezinnen die in armoede leven. “Ook in Schiedam hebben wij een hoog armoedecijfer, maar de Buurtvrouw is gezegend met heel veel donateurs waardoor we gezinnen kunnen ondersteunen.”

Alle vrijwilligers van de Buurtvrouw willen zorgen dat de Schiedamse kinderen een fijne decembermaand hebben. “Ik maak mensen graag blij, die normaal niet in het zonnetje worden gezet”, vertelt vrijwilliger Mandy Staats.

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN