advertentie

Een fleurige Rijnstraat: de kersttraditie van de Gorzen

“We hebben hier één traditie: samenhorigheid”, onder dat motto organiseert Anja van Bekhoven nu al vijf jaar een kersttraditie in de Rijnstraat. Met verschillende families en kinderen uit de buurt tuigen ze een drietal kerstbomen op. Voorheen als wedstrijd; tegenwoordig is iedereen een winnaar.

Markus Burger

door Markus Burger

zaterdag 09 december 2023 18:50

Dat het buiten regent als pijpenstelen houdt de buurtbewoners niet tegen. Met capuchons en mutsen trotseren ze het weer om de traditie in stand te houden. Het versieren van de straat begon al eerder deze maand. Toen zijn de sinterklaaszakken vervangen voor kerstvarianten.

Dat het versieren geen wedstrijd meer is heeft een duidelijke reden. “Er zijn dan altijd kindertjes die teleurgesteld zijn.” Nu krijgen alle kinderen uit de buurt een cadeautje en wie het niet wilt krijgt er eentje om aan een ander kind in de wijk te geven. Dat het geen wedstrijd doet niet af aan de motivatie: “Ze doen allemaal hun stinkende best.”

Nadat de kinderen met hun speelgoed naar huis terugkeren worden enkele volwassenen in het zonnetje gezet. Betrokken buurtbewoners die bijvoorbeeld de straat schoonhouden krijgen wat biertjes als bedankje.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN