advertentie

Lichtjesavond ondanks regen een ‘fantastisch feest’

De kerstboom op de Grote Markt is op de traditionele Lichtjesavond weer ontstoken. Op een regenachtige zaterdagavond verzamelden Schiedammers zich op het plein om de kerstperiode in te luiden. Met een oliebol in de hand, luisterend naar zingende kinderen en woorden over vrede, van burgemeester Jules Bijl, werd er genoten van het feest van het licht.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

zaterdag 09 december 2023 22:39

“Ik zal je vertellen, dit is één van de leukste feesten van het jaar”, vertelt de Kerstman. Er worden volgens hem heel veel leuke dingen in Schiedam gedaan, waar hij zelf van geniet. De regen heeft Lichtjesavond niet overgeslagen. Veel mensen zitten onder de druppels, maar daar heeft de Kerstman geen last van. “Bij mij is alles droog van binnen, door mijn muts.”

Vrede

Nadat het zingen van kerstliederen voorbij is komen er twee mensen, verkleed als vredesduiven, het plein op. Één van hen draagt een kerstbal in de vorm van een wereldbol. Terwijl burgemeester Jules Bijl de kerstbal in de boom hangt worden de lichtjes ontstoken. “Dit is een fantastisch feest, echt een aanloop naar kerst. Dit is een tijd van licht en een ook tijd van vrede. Laten we hopen dat dit een voorbode is van heel veel vrede, dat snel in aantocht mag zijn”, aldus Bijl.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN