advertentie

Volgende hoofdstuk in explosies bij loodgieter, nu voor gesloten woonhuis een verdacht pakketje

Bij de woning van de loodgieter in Vlaardingen, waar vrijdagavond al een explosief afging, is door de politie een verdacht pakket gevonden. Voor het huis is de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) bezig met een onderzoek. Een groot gedeelte van de Gretha Hofstralaan is afgezet door de politie. Enkele omwonenden moesten hun huis verlaten. 

Volgende hoofdstuk in explosies bij loodgieter, nu voor gesloten woonhuis een verdacht pakketje
Philip van Es

door Philip van Es

zondag 10 december 2023 00:52

Voor het huis van de loodgieter werd een pakket gevonden dat wordt omschreven als ‘ter grote van een grote chocoladeletter’ door omwonenden. De loodgieter was zelf niet thuis, zijn woning en het bedrijfspand aan de Koninginnestraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gesloten op last van burgemeester Bert Wijbenga. 

De vondst van het pakket betekent alweer het vierde explosievenincident, of zelfs het vijfde,  voor de loodgieter. In april werden al twee pick-up trucks van de loodgieter opgeblazen. De eerste explosie in een truck was voor de deur bij het huis van de loodgieter. De tweede truck werd opgeblazen bij het bedrijfspand. 

Afbeelding van WhatsApp op 2023 12 08 om 22.52.06 7ee8483e 800x445

De explosie op vrijdagavond in de Koninginnestraat zorgde voor een enorme ravage

Foutje?

Afgelopen vrijdagavond ging er wederom een explosief af bij het bedrijfspand. Er wordt sterk rekening gehouden met het scenario dat de explosie van dinsdagavond, op z’n 40 meter van het bedrijfspand van de loodgieter, een foutje van de bomlegger was. Die legde een explosief voor een woonhuis neer. Direct na die explosie werd er een camerapaal in de straat geplaatst. Dat heeft de bomlegger van de explosie op vrijdagavond niet afgeschrikt.

In de nieuwbouwbuurt in Vlaardingen-Holy wordt geschokt gereageerd op het tweede incident in een jaar tijd. “Er wonen ook allemaal kinderen hier. Die hebben er niks mee te maken”, deelt een bewoner de zorgen die leven in het wijkje. Meerdere bewoners rondom de woning van de loodgieter werden uit voorzorg uit hun huizen gehaald.

Er is ook veel onbegrip in de wijk. “Het wordt steeds brutaler”, vertelt een bewoner zichtbaar ontdaan. “Eerst gebeurde het gewoon ‘s nachts, maar nu al ‘s avonds”

 

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.