advertentie

25 jaar Mensenrechtenmonument in Vlaardingen: “Vervelend dat het nog nodig is”

Precies 25 jaar geleden werd het Mensenrechtenmonument op de hoek van ’t Hof onthuld. Een monument ter ere van het 25-jarig bestaan van Amnesty Vlaardingen en het 50-jarig jubileum van de ondertekening van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens op 10 december 1948. Het monument is ontworpen door kunstenaarsduo Joop van Dorp en Cor Maarleveld.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

zondag 10 december 2023 11:11

Kinderen van IKC Het Spectrum hebben vrijdag bloemen op het midden van het monument gelegd. Volgens Ineke Nieuwstraten van Amnesty Vlaardingen is het belangrijk dat er aandacht voor blijft. “Je hoeft de krant maar open te slaan en je ziet dat het niet overal in de wereld goed gaat. Wij leven gelukkig in een vrij land.”

Het monument bestaan uit 25 palen die aflopend in lengte zijn. “De palen worden langzaamaan lager en uiteindelijk is de cel open”, vertelt Van Dorp over het monument. Maarleveld vult aan. “De kinderen kunnen zichzelf zien in de weerspiegeling, ze horen erbij.” Maarleveld vindt het ieder jaar weer vervelend dat aandacht voor dit onderwerp nodig blijft.

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.