advertentie
  • Schiedam

Geen (sfeer)verlichting op de Hoogstraat, maar ondernemers doen hun best om de kerstsfeer erin te houden

Door een foute planning met de aannemer hangt er dit jaar geen kerstverlichting op de Hoogstraat. Als alternatief heeft het centrummanagement in samenspraak met de gemeente kunstkerstbomen met verlichting bij verschillende ondernemers neergezet.

Emma Matthee

door Emma Matthee

dinsdag 12 december 2023 15:11

Wie tijdens een wandeling over de Hoogstraat omhoog kijkt, valt op dat er geen kerstverlichting hangt dit jaar. Toch hebben de ondernemers wel geprobeerd de kerstsfeer naar de Hoogstraat te brengen door middel van kunstkerstbomen met lampjes erin. Maria Kouwenoord van Slijterij Alambic vindt de boompjes in ieder geval gezellig. “Ik haal ze ’s avonds wel naar binnen, want anders worden ze nog meegenomen.” Ook hangen er door de Hoogstraat verspreid kerstkransen aan de lantaarns. “Ik vind het hartstikke leuk”, zegt Dick Kuyten van Perfect Artshop.

De winkelende Schiedammers missen de kerstverlichting wel. “Ik schrik nu van de leegstand zoals het er nu uitziet”, vertelt een winkelende Schiedammer. Een andere voorbijganger vindt de kerstbomen en kerstkransen wel bijdragen aan een leuke kerstsfeer. “Ik denk dat het hier in de avond heel gezellig is.”

De Hoogstraat wordt door veel Schiedammers als een minder leuke plek dan voorheen gezien. “Vroeger was het gezelliger hier”, vertelt een Schiedammer. De ondernemers doen hun stinkende best om weer nieuw leven te blazen in het winkelgebied.  “Het is een leuke straat, het wordt steeds leuker, dus of het nou kerstverlichting boven je hoofd is of in een boom maakt mij niet uit”, zegt ondernemer Rob Holmer.