advertentie
  • Vlaardingen
  • Schiedam

Met lichtjes van hoop het jaar uit: smakelijk en gezond de feestdagen door

De decemberdagen komen er weer aan, knus binnen met familie en vrienden bij de haard, met warme chocolademelk en cadeaus. Voor sommige is de decembermaand juist pijnlijk of eenzaam. Speciaal voor die mensen worden er eindejaarsacties ondernomen, zo ook bij de Windwijzer in Vlaardingen. Zij organiseren in samenwerking met bibliotheek de Plataan een workshop ‘smakelijk en gezond de feestdagen door’.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

dinsdag 12 december 2023 19:07

De bedoeling van deze workshop is om mensen te laten zien hoe je met voedzame voeding een feestmaal kan maken, zonder dat het erg duur is. “Mensen moeten zelfredzaam zijn, er komt steeds minder hulp uit de maatschappij. Mensen moeten zichzelf redden, we weten dat dat nog wel is lastig kan zijn. Tijdens de donkere december dagen is het belangrijk dat je op jezelf let, gezonde voeding kan daarbij een grote rol spelen”, vertelt Cora König van de bibliotheek de Plataan.

Gezond en lekker eten, daar gaat het om tijdens de workshop. “Iedereen weet natuurlijk dat tijdens de kerstdagen de verleiding groot is om lekkere dingen te eten. Dan zie je dat ze na de kerstdagen zijn aangekomen, daarom laten we vandaag zien hoe je dat kunt voorkomen”, aldus König. De organisatie van de bibliotheek de Plataan vindt het belangrijk dat mensen goed nadenken over hun eigen welbevinden, daarvoor organiseren zij diversen workshops.