advertentie
  • Schiedam

Sloop laatste deel ONS-gebouw deze week van start "Onderzoek was nodig''

De sloop van de laatste gebouwen van het ONS-gebouw is deze week van start gegaan, iets meer dan vier maanden nadat een aantal kleine ondernemers het pand moesten verlaten. Volgens de gemeente waren de werkzaamheden de afgelopen maanden al in volle gang.

Sloop laatste deel ONS-gebouw deze week van start "Onderzoek was nodig''
Foto: SCHIE
Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

woensdag 13 december 2023 15:43

Het ONS-gebouw fungeerde voorheen als tijdelijke locatie voor kleine bedrijven, die het gebouw uiterlijk op 1 augustus van dit jaar moesten verlaten. Dit leidde tot ontevredenheid onder de lokale ondernemingen, omdat gedacht werd dat de plannen versneld moesten worden doorgevoerd.

Volgens de gemeente zit dat toch echt anders. "Voorafgaand aan de sloop moesten gebouw 2 (Van Heekstraat 13-15) en de opslagloodsen leeg zijn om onderzoeken mogelijk te maken. De panden moesten ook vrij worden gemaakt van elektra- en gasinstallaties”, laat een woordvoerder weten.

Het hele terrein met de opslagloodsen is volgens de gemeente inmiddels al gesloopt. "Nu de asbestverwijdering van de resterende panden is afgerond en alle onderzoeken zijn gedaan”, gaat de sloop van de overige gebouwen aan de Van Heekstraat en de Ringersstraat deze week van start.

Gebouw 1, het voormalige hoofdgebouw van ONS (Van Heekstraat 15), blijft volgens de gemeente wel staan. De komende jaren wordt door de gemeente en gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed gesloopt om op deze locatie de 'Mechatronica Innovatie Campus Schiedam' neer te zetten.