advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Alex woont noodgedwongen in een tent in het Beatrixpark: ‘Er moet daklozenopvang komen in Schiedam’

Al acht weken lang woont Alex noodgedwongen in een tent in het Beatrixpark. De gemeente probeert hem te ondersteunen, maar er is nog geen oplossing gevonden voor zijn woonprobleem. “Er moet gewoon opvang in Schiedam komen voor mensen zoals ik.”

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 14 december 2023 16:24

“Het liep maatschappelijk niet zo goed met mij”, vertelt Alex. Het ging bergafwaarts met de geboren en getogen Schiedammer, waardoor hij niet in zijn huis kon blijven wonen en op straat kwam te staan. Eerst sliep Alex in een klein grijs tentje. Even later verruilde hij deze voor een grotere oranje tent. Daarnaast kreeg de Schiedammer van de gemeente een speciale slaapzak, die ook in het leger wordt gebruikt. “Dat is heel fijn, maar tot de dag van vandaag is de hulp nihil. Het voelt alsof de gemeente niks voor hun burgers kan doen.”

Centrumgemeente Vlaardingen gaat over maatschappelijke opvang en beschermd wonen in de gemeentes Vlaardingen, Maassluis en Schiedam. Schiedamse daklozen kunnen zich melden in Vlaardingen. Hierdoor voelt Alex zich gedwongen om in zijn tent te verblijven. “Er moet gewoon een opvang komen voor mensen zoals ik, of een tijdelijke woonruimte in Schiedam.” De gemeente laat eerder al weten aan SCHIE dat er in Schiedam een aantal plekken voor groepen mensen zijn, die tijdelijk zonder woning zitten. “De gemeente heeft mij dit niet laten weten. Ik vind dat er gewoon een daklozenopvang in Schiedam moet komen!”

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN