advertentie
  • Schiedam

Schiedammer die explosief liet ontploffen in Dordrecht, gaat 3,5 jaar de cel in

Een 22-jarige Schiedammer die in augustus dit jaar een explosief liet ontploffen in de Fregatstraat in Dordrecht, is veroordeeld tot drieënhalf jaar cel. Naast de celstraf moet de Schiedammer ook een flinke schadevergoeding van 16 duizend euro betalen.

Schiedammer die explosief liet ontploffen in Dordrecht, gaat 3,5 jaar de cel in
Foto: RTV Dordrecht
redactie

door redactie

woensdag 13 december 2023 18:02

De explosie vond midden in de nacht plaats in de Fregatstraat, in de Dordtse Zeehavenbuurt. De ontploffing veroorzaakte veel schade aan het huis, waar op dat moment vier bewoners lagen te slapen. De voordeur is weggeblazen en de gang aan de voorkant van het pand liep  flinke schade op door de explosie. Volgens de rechter waren er ook 'forse beschadigingen tot diep in de woning' door de drukgolf.

De rechter nam het de jonge Schiedammer kwalijk, waar zijn actie toe heeft geleid: "Dergelijke explosies zijn uiterst bedreigend en beangstigend voor bewoners, het leidt tot onrust en gevoelens van angst en onveiligheid." De dader heeft zelf niets gezegd over de explosie.

Vouwfiets

De opvallende wenkbrauwen en ook de bril en kleding van de dader waren genoeg bewijzen om hem te bestraffen. De man was op camerabeelden van een deurbel te zien. Ook was te zien dat de dader na de explosie op een vouwfiets wegreed. De man werd na een korte achtervolging in Ridderkerk aangehouden in zijn auto. De politie trof in de kofferbak de vouwfiets aan. De dader werd niet alleen bestraft voor het veroorzaken van een explosie, ook voor wapenbezit. In zijn huis werd door de politie een revolver aangetroffen in de slaapkamer.

Bron: RTV Dordrecht