advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Door winst Anne-Marie van der Lindenprijs kan De Kleine Ambassade nog meer kinderen helpen

De Kleine Ambassade gaat er dit jaar met de Anne-Marie van der Lindenprijs vandoor. De jury was het er unaniem over eens dat ‘Bliep Winkel van Sinkel’ het winnende initiatief moest zijn.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 14 december 2023 17:50

Anne-Marie van der Linden nam in 2015 na 33 jaar afscheid als directeur van de Frankelandgroep. Bij haar afscheid werd de Anne-Marie van der Linden-prijs ingesteld als eerbetoon voor haar verdiensten in de ouderenzorg. Sinds 2016 wordt er ieder jaar een prijs van maximaal € 25.000 jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die een project voor een goed doel willen voortzetten, dan wel een bijzonder project willen opstarten.

De Kleine Ambassade was samen met Happy KidsCare uit Delft en Stichting J&S Projecten uit Schiedam dit jaar genomineerd voor de prijs. “We hadden niet verwacht dat we zouden winnen”, zegt Renate van der Donk van De Kleine Ambassade met een glimlach. Zij is één van de drijvende krachten achter het initiatief. De ‘Bliep Winkel van Sinkel’ bestaat uit een gevulde kast vol kinderspullen. De kast wordt de aankomende tijd op scholen door heel Schiedam geplaatst. “Het doel is om kinderen en hun ouders op een laagdrempelige manier te helpen met alles wat ze nodig hebben om kinderen fijn te laten opgroeien.”

Anne-Marie van der Linden reikte de prijs uit en is blij met de winnaar. “Het meest waardevolle van dit initiatief is dat dit een groot deel van Schiedam gaat betreffen en dat je daardoor hopelijk veel jongeren op een goede en praktische manier kan helpen.” En dat gaat ook zeker gebeuren volgens Van der Donk. “We hebben nu één Winkel van Sinkel in het centrum en we willen er tien verspreid door het centrum gaan openen, zodat kinderen die hulp nodig hebben daar op een laagdrempelige manier terecht kunnen.”

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN