advertentie
  • Vlaardingen

Bewoners Vlaardingse Pelmolen zijn overlast én de gemeente zat: ‘Ze zien het, maar doen er niets mee’

Bewoners van de Pelmolen ervaren verschillende vormen van overlast. Ze zeggen dat er straatraces zijn en drugs wordt gedeald. Ook schijnen autolichten regelmatig in de woonkamers en er wordt gevreeën rondom de flat. “De handhaving rijdt genoeg langs, zien het en vervolgens rijden ze door alsof er niks aan de hand is,” geeft Bert Onderstal aan.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

vrijdag 15 december 2023 18:17

Niet alleen Onderstal ervaart de problemen, andere bewoners hebben dezelfde klachten. Zij willen anoniem blijven, omdat ze bang zijn dat hun veiligheid op het spel wordt gezet als ze voor de camera reageren. Wel geven ze allemaal aan dat ze al meerdere malen de handhaving en gemeente hebben gebeld, maar daar wordt volgens hen niks mee gedaan. “Er is parkeeroverlast sinds de GGZ er zit, drugsoverlast wordt geconstateerd, maar wordt niet op gereageerd en is er veel geluidsoverlast van de overkant. Je kan doen wat je wil, maar de gemeente doet er niks mee,” aldus Onderstal

Reactie gemeente

De gemeentelijke handhavers zeggen de klachten van de bewoners te herkennen. Wel zegt de handhaving de klachten van bewoners niet terug te zien op de Oost- en Westhavenkade. De gemeente gaat in het nieuwe jaar deze problemen meenemen in de vergadering, om te kijken of ze de bewoners kunnen helpen.

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.