advertentie
  • Schiedam

Snel handelen eigenaar voorkomt ergere schade brand: ‘Als we een half uur later waren geweest...’

Ruud van Noordennen, eigenaar van het restaurant De Markies, had donderdagavond de schrik van z'n leven. Op de bovenverdieping van het pand ontstond brand. Volgens Ruud had het niet veel langer moeten duren, anders had het nog veel erger kunnen aflopen. “Ik kwam gelijk in actie.”

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

vrijdag 15 december 2023 18:45

Ruud handelde direct toen hij de brand ontdekte, samen met een vriend die aanwezig was begonnen ze te blussen om de brand onder controle te houden, terwijl de brandweer werd gebeld. “Het eerste wat ik riep was, bel 112. Aan de vlammen zag ik, dit kunnen we niet zelf oplossen.” Het snelle handelen van Ruud lijkt cruciaal zijn geweest. “Als we een halfuur later waren geweest, dan had ik hier heel anders bijgestaan.” Volgens Ruud had de brand over kunnen slaan op de zolder van het pand en was de schade niet te overzien geweest. “Als ik denk over het feit, wat had kunnen gebeuren. Dan mag ik mijn maatje heel erg dankbaar zijn voor wat hij heeft gedaan en mag ik in mijn handjes knijpen, dat het tot dit beperkt is gebleven.”

Voor Ruud van Noordennen gaat het leven gewoon weer verder. “Je bent in een soort overlevingsmodus om zo snel mogelijk weer open te gaan. Het besef moet denk ik nog komen. Je bent nu nog zo bezig met wat moeten we nu doen, wat zijn de vervolgstappen.” Ruud hoopt een dag na de brand weer open te kunnen.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN