advertentie
  • Schiedam

Te vaak wordt er geparkeerd op invalideplekken: ‘Zou moeten leiden tot afpakken van rijbewijs’

Regelmatig parkeren valide mensen op gehandicaptenparkeerplaatsen, tot grote irritatie van veel mensen. Soms leidt dit zelfs tot ruzies op straat, zo ook bij Anton en zijn vrouw. Zijn vrouw maakt gebruik van de invalidenkaart, het 80-jarige koppel heeft naar eigen zeggen ‘altijd te maken met mensen die niet bevoegd zijn.’ “Wanneer je ze er op aanspreekt wordt je drie slagen in de rondte uitgescholden en als je niet uitkijkt krijg je klappen’’, vertelt Anton Nieuwenhuijsen.

Ilse Siegel

door Ilse Siegel

vrijdag 15 december 2023 19:15

De vrouw van Anton is gehandicapt. Ze hebben dan ook recht op een gehandicaptenparkeerkaart. Maar ondanks het bestaan van de kaart, gebeurt het vaker wel dan niet, dat deze plaatsen al bezet zijn door mensen die geen gehandicaptenkaart hebben. En dat is niet nieuw. De politie Schiedam maakte er zelfs een Instagrambericht over. Een invalide voorbijganger vertelt dat hij het zeker drie keer in de week tegenkomt. ‘’Maar als iemand mij dan gaat uitschelden, stap ik uit de auto en dan horen of voelen ze het wel’’, zegt de Schiedammer.

Harder optreden

Schiedammers willen dat dit zwaarder aangepakt gaat worden. Een bekeuring voor parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats zonder geldige kaart kost nu 400 euro. Waar de één zegt dit met een paar honderd te willen verhogen, zien anderen er het nut niet van in. “Als deze forse boete mensen al niet weerhoudt’’, vertelt een Schiedammer. Een wielklem, sneller wegslepen van de auto’s en zelfs het tijdelijk ontzeggen van het rijbewijs wordt door Schiedammers genoemd als mogelijke oplossing van het probleem. ‘’Misschien leren ze er dan een keer van’’, concludeert een mevrouw.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN