advertentie
  • Vlaardingen
  • dossier loodgieter

Vlaardingse burgemeester Wijbenga over explosiegolf: ‘Die crimineel die dit doet: jij krijgt Vlaardingers er niet onder!’

Tijdens het aansteken van de lichtjes in de kerstboom voor het Vlaardingse stadhuis sprak burgemeester Bert Wijbenga een aantal woorden. In zijn verhaal liet hij de aanhoudende aanslagen van de afgelopen weken niet onvermeldt. “Vlaardingers zijn de criminele explosies stikzat! Waardeloos!”

Vlaardingse burgemeester Wijbenga over explosiegolf: ‘Die crimineel die dit doet: jij krijgt Vlaardingers er niet onder!’
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

vrijdag 15 december 2023 23:34

Afgelopen nacht was het weer raak in de Koninginnestraat, voor de zevende keer dit jaar werd loodgietersbedrijf Van Uffelen getroffen door een explosie. Wijbenga sprak met felle toon de mensen op de Markt toe. “We leven met deze mensen mee en ik ben blij te zeggen dat gemeente, politie, justitie en beveiligers hun stinkende best doen. En ik wil één ding zeggen. Die crimineel die dit doet: jij krijgt Vlaardingers er niet onder! Vlaardingers vieren gewoon feest!”

Ook tegen Omroep Vlaardingen spreekt Wijbenga over de gebeurtenissen. Hij prijst zijn inwoners. “Ik ben blij dat we als Vlaardingers ons er niet onder laten krijgen. Dat we ondanks deze shit ook gewoon een goede sfeer willen maken.” Wijbenga vertrok na het ontsteken van de kerstlichtjes naar het getroffen gebied in de Oostwijk. “Ik wil langs op de plek waar nu hele bijzondere maatregelen genomen zijn. Om het ook voor hun kerst te kunnen laten worden.”

Burgemeestersoverleg

Op aanvraag van burgemeester Wijbenga kwamen de burgemeesters uit de Rotterdamse regio vrijdagmiddag bijeen om te praten over de aanhoudende explosies. Het is namelijk niet alleen in Vlaardingen raak. Volgens Wijbenga vond de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb het ook een goed idee. Aboutaleb voelt zich, net als Wijbenga, namelijk enigszins machteloos als het gaat om het stoppen van de explosiegolf. Bij het overleg hebben de burgemeesters informatie, methodes en tips uitgewisseld. Ook willen zij naar buiten toe een front vormen om het geweld te stoppen.

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.