advertentie
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Met lichtjes van hoop het jaar uit: bezige bijen op de kerstmarkt

Niet alleen de decembermaand zijn de dames van serviceclub Innerwheel Vlaardingen bezig met goede doelen: het hele jaren zamelen ze geld in. Maar één van hun grote acties vindt plaats op de Vlaardingse kerstmarkt.

Markus Burger

door Markus Burger

zaterdag 16 december 2023 18:37

Na een ontmoeting met stichting Stadslandbouw van Ruytenburch, waarin werd gesproken over de snel afnemende bijenpopulatie in de regio, besluiten de dames van serviceclub Innerwheel Vlaardingen om dit jaar werk te maken van het redden van de bij. Al snel komen zij bij stichting Beeserious terecht. Beeserious zet zich in voor de bijen door het faciliteren van bijenkorven in onder meer de Broekpolder.

De club zamelt al vele jaren geld in voor goede doelen. Corrie de Jong herinnert zich ook dat de club steevast op de kerstmarkt staat: “Sinds het begin al, vanaf begin 2000.” Maar de dienstbaarheid richting de samenleving begint en eindigt voor haar en de andere leden niet bij kerst. De acties die ze organiseren spelen zich door het hele jaar heen af.

Met een marktkraampje, volledig bedekt met pinda’s, vogelvoederattributen en grote glühweincontainers zamelen zij nu geld in voor de dieren, om zo de mensen te helpen. Voor Corrie is het normaal: “Het hoort erbij.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN