advertentie
  • Vlaardingen

Kerst in teken schoonheid in slechte tijden: ‘Ondanks deze shit toch goede sfeer maken met elkaar’

Onder leiding van burgemeester Bert Wijbenga zijn de kerstlichten op de grote boom ontstoken. Maar de kersttijd is nu bitterzoet. Ondanks alle festiviteiten wordt er nadrukkelijk stil gestaan bij alles wat nu niet goed gaat. De oorlogen in Oekraïne en Gaza en de enorme reeks bomaanslagen in Vlaardingen komt in zijn woorden aan bod.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

zaterdag 16 december 2023 18:46

Op de overvolle markt genieten Vlaardingers van muziek, drank, gezelligheid en het warme licht van de fonkelende kerstboom. “Het is een prachtige avond”, stelt de trotse burgemeester. Hij spreekt van trots op de organisatie, van de festiviteiten en de lichtjesoptotcht naar het feest toe. Maar niet alles is rooskleurig. Met kerst denkt hij aan al het zware nieuws en de moeilijkheden die veel Vlaardingers nu te verduren hebben.

In zijn speech, vlak voor het ontbranden van de kerstlichtjes, richt de burgemeester zich zelfs direct tot de crimineel die achter de aanslagen zit: “Je krijgt Vlaardingers er niet onder!” Daaruit haalt Wijbenga dan ook zijn kerstgedachte: “Dat we ondanks deze shit die we nu meemaken toch goede sfeer willen maken met z’n allen.”

De burgemeester wenst de Vlaardingers allen een kerstboodschap toe: “Geniet van de mooie dingen die je om je heen kunt zien. Als je die mooie dingen even niet hebt, dan wens ik je veel kracht. En denk ook aan je naasten, die het soms minder heeft dan jij.”

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.