advertentie
  • Vlaardingen

Overvallers horen tot negen jaar cel eisen voor gewapende woningoverval op Vlaardings stel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot negen jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist tegen vier verdachten. In de nacht van 12 juli 2022 overvielen de mannen een Vlaardingse woning. Volgens het OM ging het om een ‘zeer gewelddadige en goed voorbereidde aa

Overvallers horen tot negen jaar cel eisen voor gewapende woningoverval op Vlaardings stel
Foto: stockfoto politie
redactie

door redactie

maandag 18 december 2023 18:19

De vier overvallers braken in het holst van de nacht in bij de woning, waar een man en een vrouw thuis waren. Volgens het OM is de vrouwelijke bewoner tijdens de overval met een vuurwapen bedreigd en moest daarna met een deken over haar hoofd op de bank gaan zitten, terwijl haar man mishandeld werd. De man is volgens het OM met tiewraps vastgebonden en geslagen.

Veelplegers

Het zou volgens het OM niet de eerste keer zijn dat twee van de vier verdachten betrokken zijn bij een inbraak. Zo zou een 23-jarige man uit Assen verdacht zijn van drie andere woninginbraken in het noorden van het land. Een andere 36-jarige verdachte uit Den Helder zou bij één van de overvallen in het noorden betrokken zijn en daarnaast meegewerkt hebben aan de woningoverval in Vlaardingen.

Verder is er ook nog een 31-jarige Groninger betrokken, hij stond eerder deze week ook al terecht voor een woningoverval in de gemeente Assen. De laatste, een 16-jarige verdachte, stond eerder dit jaar al voor de rechter. Hij werd toen veroordeeld tot één jaar jeugddetentie en jeugd-TBS.

De rechtbank doet op 9 januari 2024 uitspraak in de zaak.

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.