advertentie
  • Vlaardingen

Pax zamelt schoenen in voor getroffen oorlogskinderen in Gaza

De Stichting Plant een Olijfboom gaat op verschillende plekken in Nederland schoenen neerzetten om aandacht te vragen voor de overleden kinderen in Gaza. Mensen kunnen schoenen doneren op verschillende locaties. Afgelopen zaterdag is ook in Vlaardingen deze actie van start gegaan.

Emma Matthee

door Emma Matthee

maandag 18 december 2023 18:29

In de etalage van de Vredeshalte zijn er al een aantal schoenen te zien. De actie wordt goed ontvangen door de Vlaardingers: “Mij viel op dat het op mensen indruk maakte en het werd goed geaccepteerd door hen”, vertelt Han Raeijmaekers, lid van De PAX Vredesambassade Vlaardingen.

Vanuit alle hoeken van het land worden er kinderschoenen verzameld voor de kinderen in Gaza, in totaal zo’n 8.000 paar. Ieder paar staat voor een omgekomen kind. Op deze manier wordt er niet alleen aandacht gevraagd voor de omgekomen kinderen, maar ook om te stoppen met het bombarderen van Gaza.

Dit initiatief is bedacht door Paul en Sabina, ouders van jonge kinderen, met het idee om de oorlog in Gaza meer zichtbaar te maken in Nederland. Na het inzamelen worden de schoenen tentoongesteld als protest. Tot dinsdagmiddag is er de mogelijkheid om de schoenen in te leveren.

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.