advertentie
  • Schiedam

Opmerkelijk: dieven rukken in het holst van de nacht kerstkransen van de deuren in de Gorzen

In het holst van de nacht slaan dieven toe aan de Rozenburgsestraat. Er worden in de nacht van zaterdag op zondag geen tv’s, geld of auto’s gestolen, maar kerstkransen zijn het doelwit in de Schiedamse wijk De Gorzen. “Dat ding is totaal niet van waarde”, vertelt slachtoffer Sera Onstenk. “Daar gaat het mij ook niet om. Maar wat geef je voor voorbeeld.”

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 18 december 2023 18:54

“Zondag kwamen we thuis en toen vroeg mijn man of ik de krans had gezien. Die was ineens weg.” Sera bekeek even later de beelden van haar cameradeurbel en zag hoe de krans in een vloeiende beweging van de gevel wordt gehaald. “Hij roept daarna ‘nog twee!’. Dit slaat echt helemaal nergens op, dacht ik.”

‘Ze hebben gewoon schijt’

De beelden werden door Sera gedeeld op Facebook en daarop kreeg ze een hoop reacties. Zo reageren buurtbewoners het bizar te vinden dat dit gebeurt. “Er loopt zelfs nog iemand met een hond en ze hebben gewoon schijt.” Ook bewoners van de Nieuwe Maasstraat zien hun krans op de beelden voorbij komen.

Er hangen nog een aantal kransen in de straat. “Die blijven tot de kerst nog wel hangen denk ik. Die hebben mazzel gehad, want die lagen blijkbaar niet op de route”, vertelt het slachtoffer geïrriteerd. Volgens haar zijn de dieven via de Beierlandsestraat de wijk uit gegaan.

Andere bewoners maken zich geen zorgen over hun krans. “Deze kostte vijf euro en hij hangt er al zes jaar”, zegt een van hen. “Als ze deze meenemen dan maak ik wel weer een nieuwe.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN