advertentie
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Met lichtjes van hoop het jaar uit: Rotaryclub Schiedam pakt kerstpakketten in

De decemberdagen komen er weer aan, knus binnen met familie en vrienden bij de haard, met warme chocolademelk en cadeaus. Voor sommige is de decembermaand juist pijnlijk of eenzaam. Speciaal voor die mensen worden er eindejaarsacties ondernomen. Zo heeft de Rotaryclub Schiedam geld opgehaald om kerstpakketten te maken voor Schiedamse ouderen met zorg.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 19 december 2023 10:15

In een loods in Schiedam-Noord verzamelen de leden van de Rotaryclub Schiedam zich om kerstpakketten in te pakken. “We hebben binnen ons eigen netwerk geld ingezameld om een goed gevuld kerstpakket te kunnen maken”, vertelt voorzitter John van Oudenaarde. De leden en hun aanhang pakken vandaag 150 kerstpakketten in. In de pakketten zitten sapjes, lekkers en een kerstkaart gemaakt door kinderen.

De pakketten gaan naar Schiedamse ouderen die zorgbehoevend zijn, de Rotaryclub Schiedam wilt hiermee 'een bijdrage leveren aan de verbinding binnen de gemeenschap'.

“Er zijn heel veel mensen die hier wonen die we niet zo vaak zien, maar ondertussen wel weten dat ze aandacht missen omdat ze alleen of zorgbehoevend zijn. Wij hopen door middel van deze kerstpakketten deze mensen een beetje blij te kunnen maken”, vertelt Van Oudenaarde. Zelf staat hij de kerstpakketten in een kersttrui in te pakken, maar hij begrijpt dat december niet voor iedereen zo’n gezellige maand is. “Het is ook een donkere maand voor veel mensen en daarom doen we zo’n actie in de decembermaand.”

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN