advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij

Familie Verhoef gooit het roer om: ‘We gaan twee jaar lang wonen en werken op een Mercy Ship’

Het wordt voor familie Verhoef voorlopig de laatste Kerstmis die zij in Nederland vieren. In januari verhuist het gezin naar de Global Mercy, een schip van Mercy Ships wat voor de kust van Afrika ligt. Op het schip zullen zij vrijwilligerswerk doen.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 19 december 2023 16:07

Mercy Ships zet ziekenhuisschepen in om mensen in derdewereldlanden medische hulp te bieden. Deze missie sprak Rick en Lianne Verhoef ook aan. “Rick heeft altijd in de zeevaart gewerkt, maar is gestopt toen ik zwanger was van onze oudste dochter”, vertelt Lianne. Het avontuur lonkte en daarom hebben ze besloten om samen met hun twee dochters twee jaar lang op de Global Mercy te gaan wonen.

Rick en Lianne zitten dus niet stil tijdens hun verblijf aan bord. Zo gaat Rick werken als Hotel Engineer en zijn de kinderen de verantwoordelijkheid van Lianne. “Een schip kan een gevaarlijke plek zijn voor jongere kinderen”, zegt Lianne. Oudste dochter Marie van bijna vier zal ook naar school gaan op het schip. “Floor, onze dochter van 1,5 mag met mij mee hobbelen hahaha.”

Ondanks dat de omgeving het een hele mooie missie vindt, is niet iedereen even blij met het vertrek van het gezin. “We nemen onze kinderen mee en dat vinden de opa’s en oma’s niet zo heel leuk. Ze vinden het mooi dat we dit gaan doen, maar vinden twee jaar wel lang.” Na twee jaar komt de familie weer terug naar Schiedam. “Ik hoop dat we hebben geleerd genoegen te nemen met wat er is, dan is het voor mij al geslaagd”, zegt Rick.