advertentie
  • Schiedam
  • Vlaardingen

‘Waar is mijn bus?’ Vader Frits kan zoon Elroy niet meer vervoeren nu zijn bus gestolen is

Frits Dolleman schrok zich rot toen hij na een optreden met zijn band zijn busje niet meer op de parkeerplaats zag staan. Dolleman gebruikt deze bus om zijn zoon Elroy, die invalide is, te vervoeren. Bandlid en goede vriendin Agnes Bronswijk komt daarom in actie en is een crowdfunding voor een nieuwe bus begonnen.

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

dinsdag 19 december 2023 18:47

Het was laat in de avond toen Frits de parkeerplaats kwam oplopen. Hij zocht naar zijn busje, maar tevergeefs. “We hebben best een flinke bus, maar er stond geen bus meer. Onwerkelijk je denkt eerst bij je zelf, huh. Maar ik wist honderd procent zeker waar ik hem neer had gezet”, vertelt Frits. Bij het optreden was Elroy niet aanwezig, dat was voor Frits een opluchting. Toch kan hij niet begrijpen waarom iemand zo’n bus zou stelen. “Het is zo onwerkelijk dat iemand dan zo’n bus steelt. Dat vind ik niet te bevatten eigenlijk.”

Crowdfunding

Bandlid Agnes Bronswijk was aanwezig op de bewuste avond. Volgens Frits kwam zij gelijk in actie. “Zij zit bij ons in de band. Die was erbij en ook geschrokken. Zij had gelijk zoiets van hier moeten we wat mee. Mijn vrienden moeten geholpen worden.” De gestolen bus komt als een klap aan voor Frits, de vergoeding van de verzekering zal niet het gehele bedrag van een nieuwe bus bedekken. “Het is een behoorlijk prijzige bus. De prijzen zijn de laatste jaren best wel gestegen. Je rekent er ook niet op, dus je bent ook niet direct aan het sparen”, laat Frits weten. Volgens Agnes en Frits loopt de crowdfunding goed, op dit moment hebben ze al zo achtduizend euro van de gedoelde twaalfduizend opgehaald.

Cassettebændje

Agnes ziet niet alleen in de band met Frits, ook met Elroy vormt zij een muzikaal duo genaamd de ‘Cassettebændje’. Iets waar Elroy zijn creativiteit in kwijt kan. “Toen ik niet zo lekker in mijn vel zat toen dacht Agnes, laten we weer eens gewoon muziek maken. Het is puur voor de lol, we hoeven er geen druk achter te zetten”, vertelt Elroy.  Het proces van de nummers opnemen loopt soepel. Elroy komt met een tekst en Agnes schrijft daar muziek onder. “De vorige keer wilde Elroy iets met trompetten. Dan ga ik gewoon spelen en dan komt er iets en dan zeggen we dat is het en gaan we daar mee verder”, legt Agnes uit.

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN