advertentie
  • Schiedam

Winter Wonderland Dreesplein steeds drukker bezocht: ‘Die blije gezichten, daar doe je het voor’

Je eigen kerststuk maken, een rondje rijden in een ouderwetse paardentram en poffertjes eten. Op het Winter Wonderland in het wijkhuis aan het Dreesplein in Schiedam kan het allemaal. Volgens vrijwilliger Petra Warmerdam is het inmiddels een jaarlijkse traditie geworden die steeds drukker bezocht wordt.

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

woensdag 20 december 2023 19:50

Het wijkhuis loopt gedurende middag vol. Vooral ouders met kinderen komen op het Winter Wonderland af. Vrijwilliger Petra Warmerdam merkt op dat het elk jaar drukker wordt. “Het is niet alleen voor de wijk Nieuwland en de mensen die nu komen zeggen volgend jaar tegen hun buurvrouw dat ze ook mee moeten, want het is zo leuk. Het trekt mensen aan.”

Volgens Petra is vooral je eigen kerststukje maken erg populair. Een jonge jongen die druk bezig is met het knutselen van zijn kerststuk vindt het ook geweldig. “Ik heb een paar takken, iets van kippenpoten, een dennenappel, bloemetjes en ook kerstballen.” De jongen vertelt dat hij kerst de leukste tijd van het jaar vindt. “Het is kerst natuurlijk. Dus dat is altijd cadeautjes, feesten met je familie en je kan kerstkransjes maken.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN