advertentie
  • Schiedam

De Stem van Schiedam: nemen Schiedammers wel eens iets mee uit de winkel zonder te betalen?

In de afgelopen vier jaar daalt het aantal winkeldiefstallen in Schiedam. Waar het in 2019 om 290 diefstallen ging, zijn dat er tot eind november van dit jaar 200. Nog steeds zit Schiedam boven het landelijke gemiddelde met het aantal gemelde winkeldiefstallen, meldt de politie. Maar lopen Schiedammers wel eens de winkel uit met een product zonder te betalen?

Sam Brinkman

door Sam Brinkman

woensdag 20 december 2023 20:17

“Per ongeluk heb ik wel eens iets meegenomen, het lag onderin mijn karretje, dat ben ik vergeten af te rekenen”, vertelt één van de voorbijgangers. Over het algemeen zijn ze het wel allemaal eens dat stelen niet de bedoeling is, “Ik kan er geen begrip voor hebben, je moet naar wat je inkomen is ook je dagelijkse dingen doen”, zegt één van de gesproken Schiedammers.

Een enkeling heeft wel eens bewust een ‘krantje’ meegenomen zonder te betalen. Andere gesproken schiedammers houden het erop dat het alleen per ongeluk kan gebeuren, “Ik denk het niet, in ieder geval niet bewust meegenomen. Ik werk bij de Albert Heijn, dan zou ik mezelf in de vingers snijden.” De gesproken Schiedammers hebben wel begrip voor diefstal door armoede. “Boodschappen zijn erg duur, dus ik begrijp als je een beetje tegen het randje aan zit, je af en toe iets vergeet te scannen.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN