advertentie
  • Schiedam

Daders gewapende overval op geldtransport nog spoorloos

Dinsdag 19 december overvielen om 14:45 uur twee gemaskerde mannen met een vuurwapen een geldtransport op het Land van Belofte in Schiedam. De buit is volgens de politie groot. De daders zijn nog steeds spoorloos. Agenten zijn naarstig op zoek naar meer informatie.

Daders gewapende overval op geldtransport nog spoorloos
Foto: Flashphoto
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

woensdag 20 december 2023 23:29

'De auto van het geldtransport arriveerde om 14:45 uur bij het voormalig en leegstaande bankgebouw waar nu geldautomaten actief zijn' meldt de politie. De medewerkers werden kort na aankomst onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen om een flinke hoeveelheid geld af te staan. 'Kort erna vertrokken de overvallers met de buit. Toegesnelde agenten startten direct een onderzoek in de omgeving, maar konden nog niemand aanhouden'.

De politie zegt over nog niet veel informatie te beschikken: 'over de toedracht en hoe de overvallers te werk gingen, is nog veel onduidelijk'. Mensen die direct voorafgaand aan het incident iets gezien of gehoord hebben, worden opgeroepen zich te melden. 'Ook zijn we benieuwd of mensen de afgelopen dagen iets verdachts hebben gezien in de omgeving. Alle info is welkom.' aldus de politie.