advertentie
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Met lichtjes van hoop het jaar uit: de Vlaardingse Boei

De decemberdagen komen er weer aan, knus binnen met familie en vrienden bij de haard, met warme chocolademelk en cadeaus. Voor sommige is de decembermaand juist pijnlijk of eenzaam. Speciaal voor die mensen worden er eindejaarsacties ondernomen. Zo organiseert de Vlaardingse Boei een middag kerststukjes maken voor mensen die te maken hebben met kanker.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

donderdag 21 december 2023 18:23

Er wordt druk gepraat in het pand van de Vlaardingse Boei. Het inloophuis voor Vlaardingers die te maken hebben met kanker organiseert een middag kerststukjes maken. “Één op de drie à vier mensen in Nederland krijgt kanker en hier vind je lotgenoten”, vertelt vrijwilliger Gonnie Seen. “Het is niet alleen maar verdriet, we lachen ook veel met elkaar.”

En dat lachen dat zit wel goed tijdens het maken van de kerststukjes. Zo wordt er rijkelijk gelachen om het maakproces. Want hoe steek je dat ene takje nou het mooiste in de oase? “December kan natuurlijk een verdrietige maand zijn en wij hopen dat we met zo’n actie er voor onze gasten kunnen zijn en dat ze op deze manier wel een leuke feestmaand hebben.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN