advertentie

Sportprijzen Schiedam: iedereen kan sport(st)ers, talenten of teams voordragen

De gemeente Schiedam organiseert ook dit jaar weer een Sportverkiezing. Iedereen kan tot 21 januari 2024 sport(st)ers, talenten of teams die in het jaar 2023 een bijzondere sportieve prestatie hebben geleverd voordragen. Daarna volgt de stemperiode.

Sportprijzen Schiedam: iedereen kan sport(st)ers, talenten of teams voordragen
Foto: archief SCHIE
redactie

door redactie

zaterdag 23 december 2023 14:08

Sporter van het Jaar 2022 werd volleyballer Wessel Keemink, terwijl de korfballers van Nexus tot Schiedamse sportploeg van 2022 werden gekroond en judoka Celil Uyar talent van het jaar werd.

Schiedammers bepalen

“Nu het einde van het jaar 2023 nadert, willen we net als voorgaande jaren terugblikken op de sportieve prestaties van het afgelopen jaar in Schiedam. Met de Sportverkiezing worden inwoners die in 2023 een bijzondere sportprestatie hebben neergezet, als individu of in teamverband, in het zonnetje gezet”, vertelt sportwethouder Antoinette Laan. “Wie er uiteindelijk met de sportprijzen vandoor gaan, kunnen alle Schiedammers zelf bepalen. Ik roep iedereen op om iemand voor te dragen en later tijdens de stemperiode een stem uit te brengen.”

Ook dit jaar worden de prijzen verdeeld over drie categorieën, namelijk de sport(st)er, talent en team van het jaar. Om genomineerd te worden, moeten sporters voldoen aan een aantal criteria. Deze criteria en de spelregels om iemand voor te dragen zijn te vinden op de website van Lekker Bezig: www.lekkerbezigschiedam.nl/sportverkiezingen-2023. Iemand voordragen kan via het formulier op deze website.

Donderdag 1 februari zijn alle genomineerde sport(st)ers, talenten en teams bekend. Vanaf deze datum kan iedere Schiedammer stemmen op de kandidaten. Alle uitgebrachte stemmen bepalen wie er met de prijzen vandoor gaan. Over de uitreiking van de sportprijzen volgt later meer informatie.