advertentie
  • Vlaardingen
  • dossier loodgieter

Doen alsof ie slaap helpt niet: man midden in de nacht aangehouden met zware explosieven

In het holst van de nacht heeft de politie in Vlaardingen een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. De man zat op de achterbank in een auto in de Gretha Hofstralaan. Hij deed alsof hij sliep, maar daar trapten agenten niet in

Doen alsof ie slaap helpt niet: man midden in de nacht aangehouden met zware explosieven
Foto: stockfoto politie
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zaterdag 23 december 2023 18:24

Na een lange reeks explosies rond de panden van loodgieter Ron van Uffelen is er verscherpt toezicht rond zijn huis, loods en garage. De politie vond het dan ook verdacht dat er om 3:00 uur 's nachts op de achterbank van een geparkeerde auto in de Gretha Hofstralaan zat. De straat waar de loodgieter woonde voordat het pand op last van de burgemeester gesloten werd na een eerdere explosie daar en de vondst van een onontploft explosief eerder.

De auto van de 'slapende man' werd vanochtend vroeg dan ook aan een grondige inspectie onderworpen. Onder de bijrijdersstoel bleek zwaar vuurwerk te liggen. De man is aangehouden.

'Het was hetzelfde illegaal vuurwerk dat gebruikt wordt bij explosies en waarvan het bezit strafbaar is' aldus de politie. Reden genoeg om de man aan te houden. 'De Rotterdammer wordt verhoord waarbij onderzocht wordt of er een verband is met de reeks explosies in Vlaardingen' aldus de politie.

Vierde aanhouding

De 24-jarige Rotterdammer die afgelopen nacht werd aangehouden, is al de vierde opgepakte verdachte van de reeks explosies.
Op 16 december werd al een 17-jarige Rotterdammer aangehouden voor de explosie op 12 december op dezelfde Gretha Hofstralaan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij die explosie, maar wat zijn rol precies was, is nog niet bekend. Bij zijn aanhouding werd ook een 16-jarige Rotterdammer opgepakt. De twee waren bij elkaar. Tijdens het fouilleren ontdekte de politie dat de jongste Rotterdammer een vuurwapen op zak had. Daarvoor is hij aangehouden, en er wordt nog onderzocht of hij iets te maken had met de explosies bij de loodgieter.

Kort na die aanslag werd al een 26-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Die man zit nog altijd vast.