advertentie

Met lichtjes van hoop het jaar uit: gezamenlijk lunchen met kerst

De decemberdagen komen er weer aan, knus binnen met familie en vrienden bij de haard, met warme chocolademelk en cadeaus. Voor sommige is de decembermaand juist pijnlijk of eenzaam. Speciaal voor die mensen worden er eindejaarsacties ondernomen. Zo ook door stichting J&S, vrijwilligers en medewerkers van de stichting organiseerde op tweede kerstdag een lunch voor vijftig Schiedammers die in de koude decembermaand wat extra warmte kunnen gebruiken.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

dinsdag 26 december 2023 21:57

In het Schiedamse Havendijk Hotel wordt er op 26 december druk gewerkt om alle tafels te dekken voor de gasten die langskomen om te eten. Om 12 uur in de middag is het zover, de gasten komen binnen en worden enthousiast ontvangen door de organisatoren van de lunch. Waaronder Mieke Wigmans van J&S. “Het is echt weer geweldig als je ziet hoe mensen genieten van de lunch. Het is toch veel leuker met elkaar, dan dat je alleen thuiszit.”

“Er staat een heerlijke maaltijd op het menu met veel vitamines, want dat is belangrijk”, vertelt Wigmans trots kijkend naar alle blije gezichten aan de tafels. Naast al het eten worden er ook cadeaus uitgedeeld aan de volwassenen en kinderen. “Ik had een puzzel, ik een kleurboek en ik ook een puzzel”, zeggen drie kinderen in de eetzaal van het Havendijk Hotel.  Toch vinden de kinderen het belangrijk om iedereen een fijne kerst te wensen. “Ik hoop dat iedereen een gelukkig leven krijgt”, eindigt één van hen.

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN