advertentie

Met lichtjes van hoop het jaar uit: tien jaar lang eindejaarsacties

De decemberdagen komen er weer aan, knus binnen met familie en vrienden bij de haard, met warme chocolademelk en cadeaus. Voor sommige is de decembermaand juist pijnlijk of eenzaam. Speciaal voor die mensen worden er eindejaarsacties ondernomen. Zo deelt Stichting Net Niet Genoeg al voor het tiende jaar op rij aan het einde van het jaar pakketten uit.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 27 december 2023 10:58

Een van de kamers in het pand van Stichting Net Niet Genoeg is gevuld met dozen en de andere met kratten. Natasja Westmaas en haar team zijn de afgelopen dagen druk bezig geweest om de kratten te vullen. “Het is de bedoeling dat er aan het einde van het jaar pakketten worden uitgedeeld, waarvan je vijf maaltijden kan maken,” vertelt Westmaas. Het is al het tiende jaar dat zij en haar team dit doen, voor de Schiedammers die dit goed kunnen gebruiken in de decembermaand.

“Heel veel mensen krijgen in december natuurlijk een kerstpakket, waarin veel dingen zitten, waarvan ze niet weten wat ze er mee moeten. Die spullen kunnen ze hier doneren en dan zorgen wij dat ze bij de juiste mensen terecht komen.” Spullen kunnen tot en met vrijdag 29 december worden ingeleverd bij de stichting zelf of in het Stedelijk Museum Schiedam.

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN