advertentie

Verdachte van minimaal één van de acht explosies bij Vlaardingse loodgieter blijft in de cel

De 26-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van betrokkenheid bij minimaal één van de acht explosies op bezittingen van de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen, blijft langer in de cel.

Verdachte van minimaal één van de acht explosies bij Vlaardingse loodgieter blijft in de cel
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

vrijdag 29 december 2023 10:07

De rechter-commissaris heeft vandaag besloten dat de Rotterdammer 90 dagen langer vast blijft zitten. 'Het onderzoek is nog volop bezig' meldt het Openbaar Ministerie (OM) op X.

De verdachte werd een uur na een explosie op 12 december, bij het al gesloten en dichtgetimmerde huis van de loodgieter, aan de Gretha Hofstralaan aangehouden.

Op 16 december werden ook twee tieners aangehouden: een 17-jarige en een 16-jarige Rotterdammer. Zij worden eveneens verdacht van betrokkenheid bij de explosie van 12 december. De twee waren bij elkaar. Tijdens het fouilleren ontdekte de politie dat de jongste Rotterdammer een vuurwapen op zak had. Daarvoor is hij aangehouden. De politie denkt dat de 17-jarige mogelijk iets te maken heeft met de explosie op 12 december en er wordt nog onderzocht of de 16-jarige iets te maken had met de explosies bij de loodgieter.

Op 23 december tenslotte werd in het holst van de nacht ook een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. De man zat op de achterbank in een auto in dezelfde Gretha Hofstralaan. Hij deed alsof hij sliep, maar daar trapten agenten niet in. Onder de bijrijdersstoel bleek zwaar vuurwerk te liggen.