advertentie
  • Schiedam
  • Vlaardingen
  • dossier loodgieter

Weer is het raak: explosies in Groenoord en Vlaardinger-Ambacht

Afgelopen nacht was het in de regio wederom raak als het gaat om explosies. Om half 1 's nachts werden bewoners van de Diepenbrockstraat in Schiedam Groenoord opgeschrikt door een explosie bij een portiekflat. Bewoners van een huis aan de Kethelweg in Vlaardinger-Ambacht kregen ook de schrik van hun leven toen een explosief bij hun voordeur afging om half drie 's nachts.

Philip van Es

door Philip van Es

vrijdag 29 december 2023 19:21

Bij de explosie aan de Diepenbrockstraat zijn de bewoners aan een nog hardere klap ontsnapt. De bomlegger had een jerrycan met benzine aan het explosief vastgemaakt. Wonderwel bleef de jerrycan onbeschadigd waardoor erger is voorkomen. Door de benzinelucht moest één bewoonster nagekeken worden door de ambulance.

Twee uur later was het raak aan de Kethelweg. Daar raakte de voordeur ontzet en werd een ruit van de woonkamer eruit geblazen. Of er een verband tussen de twee explosies is, is nog onbekend maar wel onderwerp van onderzoek.

In totaal zijn dit de twaalfde en dertiende explosie in een maand tijd in Schiedam in Vlaardingen. Het overgrote deel van de explosies was bij het woonhuis en bedrijfspand van loodgieter Ron van Uffelen in Vlaardingen. Ook gingen er twee bommen af bij het woonhuis en ouderlijk huis van een crimineel in Schiedam en ook een woningtextielhandel in Vlaardingen was al twee keer doelwit van een explosie.