advertentie
  • Schiedam

Samenscholingsverbod in heel Schiedam Noord

In heel Schiedam-Noord geldt deze jaarwisseling een samenscholingsverbod. Langs diverse toegangswegen naar het gehele gebied waar het samenscholingsverbod van kracht is hangen bordjes die het verbod kenbaar maken. De gemeente heeft hiertoe besloten nadat het afgelopen jaren telkens onrustig was in Schiedam-Noord met groepen mensen die vuurwerk naar o.a. de politie gooiden. De ME en Team Parate Eenheid hebben vaker moeten ingrijpen in het verleden.

Samenscholingsverbod in heel Schiedam Noord
Foto en bron: Flashphoto
redactie

door redactie

zondag 31 december 2023 10:26

Het samenscholingsverbod geldt ook rondom het Vriendschapsplein in Schiedam-West, waar de politie de afgelopen jaarwisselingen ook vaker heeft moeten optreden. Daar zijn ook de speeltoestellen afgesloten vanwege eerdere vernielingen.

In het besluit van het samenscholingsverbod wordt onder andere de volgende definitie vermeld over groepen waartegen opgetreden wordt:  De handhaving wordt beperkt tot een groep van vier of meer personen, die zich hinderlijk en/of intimiderend gedraagt ten opzichte van anderen die zich in dat gebied bevinden, zoals bewoners, ondernemers, politie en hulpdiensten.

Het gehele besluit kan hier worden geraadpleegd: https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR710874/1