advertentie
  • Schiedam

AED in Nieuwland gesloopt, Daisy doet oproep voor hulp

De AED, een apparaat dat gebruikt wordt om te helpen bij een reanimatie, hing op de Dr. De Kuyperlaan in de Schiedamse wijk Nieuwland, en is vanavond gesloopt. Daisy doet nu een oproep voor hulp om het levensreddende apparaat weer op te kunnen hangen. 

AED in Nieuwland gesloopt, Daisy doet oproep voor hulp
Foto: Daisy Holt
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zondag 31 december 2023 23:00

'De AED was aangemeld voor de buurt-aed, zodat als er een reanimatie in de buurt was, dit apparaat gebruikt kon worden. Helaas is de kast kapot! En de aed lag er als grofvuil bij over de grond' laat Daisy aan ons weten.

'Doordat mijn gegevens op de AED staan belde de politie mij op. Zij hebben de AED naar mij toe gebracht. Gelukkig is het apparaat zelf nog in orde, maar helaas de kast niet. Ik moet een nieuwe kast kopen en helaas hier geen budget voor en ook moet die opgehangen worden'.

Ze doet dan ook een oproep: 'Misschien is er iemand die ik aan kan spreken voor een nieuwe buurtkast. En iemand die hem dan op kan hangen op de Mackaystraat, zodat ik er oog op heb vind het echt vreselijk dat die gesloopt is'. Want het apparaat redt levens: 'Er zou maar een reanimatie zijn en de AED zou maar nodig zijn diegene die me kast gesloopt heb een van zijn familieleden zou hem maar nodig hebben, omdat die daar in de buurt woont"

De pin van de kast is kapot, hij sluit niet meer en de code doet het niet meer, laat Daisy tot slot nog weten.

Wie haar hulp kan bieden kan zich melden bij redactie@ditistwee.nl.