advertentie

Vlaardinger die in bijzijn van zoontje beveiliger bijna doodsloeg moet 1,5 jaar cel in

Een 32-jarige Vlaardinger is door de rechtbank veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor het met een boksbeugel inslaan op het hoofd van een 65-jarige beveiliger die weerloos op de grond lag bij SV Den Hoorn. De beveiliger raakte daarbij ernstig gewond; hij liep onder meer breuken in het gezicht en loszittende tanden op. Dit valt te lezen in een artikel van de WOS.

Foto: SV Den Hoorn
Foto: SV Den Hoorn
redactie

door redactie

woensdag 03 januari 2024 16:27

De rechtbank vindt poging tot doodslag op de beveiliger bewezen. Eerder ontstond daar tijdens de rechtszaak een discussie over tussen het Openbaar Ministerie (OM) en de advocaat van de verdachte. De rechtbank is het met het OM eens en veroordeelt de verdachte voor poging tot doodslag. Ook wordt de verdachte veroordeeld voor mishandeling op een omstander die wilde ingrijpen, toen de verdachte insloeg op de beveiliger.

Geweld

De vader sloeg op woensdagavond 5 juli 2023 tijdens een voetbalwedstrijd voor het goede doel in op een beveiliger na een evenement bij SV Den Hoorn. De vader had kort daarvoor een telefoontje gekregen van zijn 12-jarige zoon, waarin het zoontje zei: "Papa, papa, een man heeft mij geslagen."

Na dat telefoontje sloeg de 32-jarige Vlaardinger volledig door. Hij kleedde zich aan, sprong met een boksbeugel op zak in de auto en reed snel naar het sportpark. Nadat zijn zoontje de beveiliger aanwees als degene die hem had gelagen, ging het mis. De Vlaardinger zegt zichzelf toen kwijt te zijn geraakt: "In een waas ben ik hem gaan slaan." Hij sloeg met de boksbeugel in op de beveiliger.

Weerloos

Nadat de beveiliger bewusteloos op de grond was gevallen, kreeg hij van de 12-jarige jongen ook nog een trap op zijn hoofd. Ook de vader ging door met slaan. Een omstander die wilde ingrijpen kreeg eveneens klappen. De beveiliger werd na de mishandeling zwaargewond achtergelaten. De voetbalvader sloeg met zijn zoontje op de vlucht, maar werd later alsnog door de politie aangehouden.

De beveiliger werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en had zwaar letsel. Hij is maanden bezig geweest om te herstellen en heeft momenteel nog altijd een deuk in zijn hoofd zitten. Zijn slachtofferadvocaat vroeg daarom eerder een schadevergoeding van ruim 8.200 euro.

De verdachte zei eerder spijt te hebben van alles wat er is gebeurd. "Ik zat zo hoog in mijn emotie, ik zag zwart. Als ik de tijd terug kon draaien, dan had ik het 100 procent anders gedaan. Ik heb er ook echt spijt van en ik wil ook mijn excuses aanbieden aan het slachtoffer."

Leugen

Volgens de politie is er op de beelden voorafgaand aan het incident te zien dat de beveiliger het 12-jarige zoontje helpt het terrein te verlaten. "Het jongetje had geen toegangsbewijs, maar hield zich daar wel op. Toen heeft de beveiliger hem bij zijn arm gepakt om hem van het terrein te begeleiden", zegt de officier van justitie. Het jongetje ging vervolgens huilen en belde zijn vader dat hij was geslagen. Dat telefoontje is de aanleiding geweest van geweld dat de beveiliger bijna fataal is geworden.

Straf

Het OM eiste vier jaar cel tegen de verdachte, maar de rechtbank legt een lagere straf op. Die komt tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De verdachte moet zich in zijn proeftijd aan verschillende voorwaarden houden, onder meer dat hij deelneemt aan een gedragsinterventie dat gericht is op agressiebeheersing.

De rechtbank beslist dat de verdachte de volledige 8.264 euro aan schadevergoeding moet betalen voor het slachtoffer. De veroordeelde man zit momenteel al vast, maar hij kan nog in hoger beroep gaan.