advertentie

Vlaardingen gaat voorlopig door met kerstbomen inzamelactie: ‘We hebben gezien dat dit succesvol is’

Vlaardingse kinderen trotseren deze week het stormachtige weer voor het inleveren van de kerstbomen. In ruil daarvoor krijgen ze per kerstboom vijftig eurocent én een kanskaart, waarmee ze kans maken op verschillende prijzen.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 03 januari 2024 18:01

De kinderen komen uit alle hoeken van Holy Noord naar het inleverpunt toe bij basisschool De Hoeksteen. “We hebben vanaf de kerst al meer dan 1500 kerstbomen opgehaald. Vorig jaar waren dat er in totaal 4400 dus we lopen op schema”, zegt unitleider Jeffrey Plugge van de gemeente Vlaardingen. Het leukste vindt Plugge dat de kerstbomen vooral door kinderen worden ingeleverd. “Je ziet kinderen buiten met zijn allen lopen en kerstbomen zoeken.”

Bemand vs. onbemand inleverpunt

In de regio is Vlaardingen één van de weinige gemeentes die nog op deze manier kerstbomen inzamelt. Zo wordt er in Schiedam geen geld meer gegeven voor het inleveren van je kerstboom. “In Schiedam zijn er twintig onbemande inleverpunten waar je je kerstboom kan inleveren”, zegt een woordvoerder van gemeente Schiedam. “Inleverpunten bemannen kost simpelweg te veel mankracht én geld. Daarnaast kwamen er ook niet zo veel bomen binnen op deze manier”, aldus een woordvoerder.

“In Vlaardingen blijven we het doen, omdat we hebben gemerkt dat dit succesvol is”, zegt Plugge. “Kerstbomen worden van straat gehaald en bijvoorbeeld niet in brand gestoken in speeltuintjes. Als dat gebeurt kost het ook weer extra geld. We vinden dit zo’n leuk project dat we dit gewoon op deze manier blijven doen.”