advertentie

Weer explosie in Wilhelminastraat Vlaardingen, maar nu een paar huizen verder

In de Vlaardingse Wilhelminastraat is woensdagavond om even na 23:00 uur een explosief afgegaan voor een woning. Een deel van de straat is afgezet. Het is niet eerste explosie in deze straat, want daar bevind zich ook een van de bedrijfspanden van de door explosies achtervolgde loodgieter Ron van Uffelen.

Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

donderdag 04 januari 2024 00:15

3re32r4ftr43t42re3q4ttwazbfdb

De panden van de loodgieter worden bewaakt, maar even verderop was het toch weer raak vanavond

De buurt hoorde vanavond wéér een harde knal. Dit bleek te komen vanaf de stoep bij een woning aan de Wilhelminastraat. Ter plaatse is een sterke zwavellucht te ruiken, meldt Flashphoto. 'Op het eerste gezicht is er geen schade aan de woning'.

Dat beaamt de politie: 'Gelukkig raakten er geen slachtoffers gewond en is de zichtbare schade minimaal', maar, voegen de agenten aan het bericht op X toe, 'de buurtbewoners zijn erg geschrokken'.

Er zijn volgens de politie drie personen weggerend. Er is een onderzoek ingesteld.

Na een klein uur is de afzetting weer opgeheven en wordt er geen direct vervolgonderzoek gestart. Volgens de politie ter plaatse lijkt er op het eerste gezicht geen directe link te zijn met eerdere explosies in de wijk.

Panden blijven gesloten

Juist vandaag besloot burgemeester Bert Wijbenga dat de panden in de Oostwijk en Park Hooglede die in december getroffen werden door bomaanslagen, nog niet worden vrijgegeven. De twee getroffen woonhuizen aan de Koninginnestraat en de Gretha Hofstralaan blijven twee weken langer gesloten. De twee bedrijfspanden aan de Koninginnestraat en de Wilhelminastraat blijven zelfs nog zes maanden dicht.